Keukengeheimen uit de Bollenstreek

van Dooren Transport


Al meer dan een eeuw een begrip in de sierteeltsector

Eerlijk en efficiënt vervoer

Uiteraard heeft de tijd sinds 1895 bij van Dooren niet stilgestaan en staat het familiebedrijf anno nu bekend als moderne, flexibele en professionele organisatie die actief is in het nationale -en internationale wegtransport.

Specialisaties

Onze specialisaties zijn o.a. geconditioneerd transport van: bloembollen, planten, stekken, boomkwekerijproducten, verpakkingsmaterialen en landbouwmachines. Tevens hebben wij een breed distributienetwerk met specialisaties op Duitsland, Zwitserland, Benelux, Frankrijk & Engeland.

Dynamisch en Flexibel

De markten waarin wij opereren zijn zeer dynamisch te noemen. De vraag van onze klanten wisselt van dag tot dag, extreme seizoenspieken, het weer, marktwerkingen zorgen voor uitdagingen in de transportcapaciteiten. Deze uitdagingen gaat wij graag aan. Door onze jarenlange ervaring, prognoses, koppelingen met klantsystemen kunnen wij zeer dynamisch en flexibel werken. Uiteraard hebben wij naast ons eigen wagenpark een breed netwerk aan vervoerders die ons bijstaan in seizoenen of voor specifieke regio’s, retailers of landen.

Samenwerken in de keten

Samenwerken in de keten leidt tot hogere kwaliteit van eindproducten, betere doorlooptijden en hogere servicegraad. Daarnaast zijn door de juiste samenwerkingen aanzienlijke ketenkosten te besparen. Wij trachten ten alle tijden mee te denken met onze klanten en uiteraard ook met de klant van onze klant om de keten waar mogelijk te verbeteren en zwakke schakels te elimineren. Door proactief mee te denken hebben we hierin al veel mooie samenwerkingen kunnen laten slagen.

ICT

ICT een extreem belangrijke sleutel in ons bedrijf. Wij koppelen ons TMS en WMS aan diverse systemen van klanten waardoor eenvoudige orderentry, track -en trace, controle op temperatuur / luchtvochtigheidsdata  op orderniveau gekoppeld kan worden.  Wij informeren al onze laad- en losrelaties dagelijks met rapportages betreffende de ETA’s voor de komende op lopende dag. Daarnaast kunnen al onze klanten en uiteraard ook de klant van onze klant gratis gebruik maken van de Van Dooren Transport-APP. Met deze APP kunnen orders opgegeven worden en de inkomende en uitgaande zendingen live gevolgd worden.

Warehousing

Sinds 2008 beschikt het bedrijf over 5.000 m2 logistieke ruimte voor logistiek, warehousing, crossdocking en kantoorfaciliteiten voor haar klanten. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor opslag en overslag en logistieke diensten in de breedste zin.